A világ legdrágább vizei

Tudta, hogy akár a víz is lehet luxuscikk?
Hallott már literenként több mint 100 000 forintba kerülő italokról?
Jól olvasta, ma már ilyen is létezik.
Összegyűjtöttünk Önnek néhányat a világ legdrágább ásványvizei közül, és eláruljuk, miért jobb a víztisztító a leges-legdrágább víznél is.

Mitől lehet méregdrága egy termék?
Például ha luxuskivitelben érkezik, limitált kiadású, vagy ha különleges, egyedülálló voltára helyezik a hangsúlyt.
Ez vizek piacán is jól működik:

  • kiváló példa erre a Swarovski kristályokkal díszített, hollywoodi hírességek által fogyasztott Bling H2O, melynek literenkénti ára 12 000 és 20 000 forint között mozog.
  • Különlegesen tiszta – és Japánban igen népszerű – a Hawaii partjai mellett felfedezett, 600 méter mélyen lévő, ásványi anyagokban gazdag tengerivíz-koncentrátum, amely nyomokban sem tartalmaz semmilyen vegyszert, és melyből egy liter több mint 100 000 forintba is kerülhet.
  • Londonban létezik egy hotel, melynek specialitása, hogy több tucat különleges, méregdrága vizet kínál a vendégeknek, és az étteremben még útmutatást is kapnak azzal kapcsolatban, hogy melyik ételhez melyik vizet fogyasszák, mihez mi illik.
  • Itthon is kapható az az artézi víz, ami a Fidzsi-szigetekről származik és állítólag soha nem érintkezett levegővel, így elméletileg semmilyen baktériumot nem tartalmazhat…

Ez mind jól hangzik, de valójában nem kell több száz vagy több ezer forintot kifizetnie azért, hogy a víz, amit elfogyaszt, egészségesebb legyen. Egy víztisztító berendezéssel egyszerűbb a helyzet; csak megnyitja a csapot saját otthonában és máris vegyszermentes, kristálytiszta vizet önthet a poharába, melyet bármilyen ételhez egyaránt nyugodtan fogyaszthat. Igaz, ezen kívül extra kristályokat nem tudunk garantálni, ehhez még fejleszteni kell a piacon kapható víztisztító berendezéseket…

Természetesen a fenti vizek nem találhatók meg minden bolt polcain, de különleges ásványvizeket azért így is találhat a szupermarketekben. Manapság már mindenfélét vásárolhat, magas kalcium- vagy magnéziumtartalmút, lúgosítót, olyat, ami ezüsttel gazdagított, esetleg segíti az emésztést vagy éppen gyorsabb gyógyulást ígér egy-egy betegség után.

De mi még mindig a csapvízre esküszünk!

Sokan berzenkednek a csapvíz hallatán, hiszen vannak olyan területek az országban, ahol a mai napig szinte ihatatlan a vezetékes víz; vagy a rengeteg klór miatt, vagy a helyi vezetékek állapota miatt, amikből különböző meglepetések oldódhatnak bele az ivóvízbe.
Nem is beszélve a vegyszerekről és a hormonokról!
Ha egészségesebb és jobb ízű vizet szeretne otthonában fogyasztani, nem kell a drága palackozott ásványvizeket vásárolnia a boltokban, hanem elég egy vízszűrő berendezést beszereznie.

Az egészséges életmód egyik nagyon fontos eleme az, hogy elegendő vizet fogyasszon nap, mint nap. Egy csapra szerelhető vízszűrő berendezés beszerzésével nem csak pénztárcája lesz hálás hosszútávon, hanem ugyanolyan egészséges, klór- vegyszer- és hormonmentes vizet ihat, mintha méregdrágán szerezné be e nélkülözhetetlen elemet a szupermarketekből. A vízszűrő egyik legjobb tulajdonsága, hogy a káros anyagokat kiszűri a csapvízből, az értékeseket viszont benne hagyja. Megszűnik a kellemetlen mellékíz, tiszta és egészséges lesz a vize!

Összefoglalva tehát: otthoni víztisztításra fel!

Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!