A kávézás sok évszázados múltra tekint vissza, és mégis nagyon kevesen tudják, hogy milyen is az igazán finom és ütős reggeli (opcionálisan déli, esti) „ébresztő”. Ön, aki a cikket olvassa, lehet, hogy épp egy kávésbögrét szorongat a kezében. Milyen gondolatok cikáznak a fejében, amikor belekóstol?
Miért issza?
Egyáltalán Ön szerint mitől jó egy kávé?
A fenti kérdés hallatán rögtön összefut a nyál az ember szájában, azonnal úgy érzi, hogy egész nap nem is vágytunk jobban másra, mint egy minden ízében harmonikus csésze kávéra.
Majd legtöbbször jön a kijózanító pofon, mert a kávé, amellyel megkínálnak minket nem olyan, amelynek már a puszta gondolatától kellemes izgalom árasztott el minket.
Az igazán jó kávé elrepít a valóságból
Szerintünk az igazán jó kávé feledteti a külvilágot.
Egyedül az ember, a kávé és a csésze létezik, minden más elhalványodik.
A kiváló kávé harmóniát teremt.
Ezért a „munkába menet bedobok egyet csak, hogy ébren maradjak kávé” nem tartozik ide.
Ha a kávéscsésze mesélni tudna
A világ sehol sem tartana kávé nélkül.
Vajon hány üzlet köttetett finom kávé társaságában?
Hány szerelmet, barátságok köszönhet az emberiség a kávézásnak?
Ön hány randin kortyolgatott e nemes italból, miközben érdeklődve, vagy éppen „legyen már vége” hangulatban hallgatta a másikat?
Nincsenek számadatok, de statisztika nélkül is tudjuk: a kávé behálózza az életünket, üzleti és privátkapcsolatainkat, ott van reggel a konyhában, napközben az irodában, sőt sokszor este a baráti összejövetelen is.
Rossz szájízzel milyen üzletek köttetnek?
Egy jó tárgyalást is elronthat a rossz kávé, de egy rossz megbeszélés is jóra fordulhat még, ha kiváló kávéval kínálja a beszélgetőpartnert.
Ezért nagyon nem mindegy, hogy az ember milyen kávéval kínálja meg a másikat.
A Bath Egyetemen készült vizsgálat kimutatta, hogy a vízben található bizonyos ionok felerősíthetik a kávébabban rejlő aromák ízhatását.
Christopher Hendon, a vizsgálat irányítója szerint az eredmény teljesen egyértelmű.
Az egészséges, szűrt vízből lehet messze a legjobb kávét készíteni.
A csapvízben található klór, ólom vagy egyéb szennyeződés beszélünk, az biztosan árt a belőle készülő kávé zamatának.
A kutatások kimutatták azt is, hogy a kávéban rejlő aromák a vízben oldott klórtól és egyéb nyomelemektől nem tudnak kiteljesedni, így a hagyományos csapvízből készült kávét szinte mindenki ízesítve issza. Cukorral, tejszínnel, sziruppal kell elnyomni a kellemetlen mellékízt, így alig lehet érezni a kávé tiszta aromáját.
Ezzel szemben a szűrt vízből készült kávét többen fogyasztják kiegészítők, ízesítők nélkül, hiszen így érvényesülnek igazán a zamatok.
Töltsön magának egy csésze kávét és figyelje meg alaposan!
Lát a folyadék tetején egy vékony, filmszerű anyagot?
Ha igen, akkor az Ön csapvize is olyan „extrákat” tartalmaz, amik rontják az igazi, hamisítatlan kávéélményt.
Próbálja meg szűrt vízből készíteni a kávéját és kóstolja meg az igazi kávéélményt!
A minőségi kávézáshoz elengedhetetlen, fordított ozmózisos víztisztítók közül itt válogathat. >>>. >>>
Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!