Melyik vízszűrőt válasszam?

Melyik vízszűrőt válasszam

Amikor megkeresnek vásárlók, hogy vízszűrőt szeretnének, először mindig tisztázni kell, hogy mit vár el a készüléktől, illetve mi zavarja a vízben. Rengetegen úgy kezdik, hogy csak ketten vagyunk, panellakás, oda szeretnének vízszűrőt. Sajnos ennyi információból nem lehet felelősségteljesen vízszűrő készüléket ajánlani.

A kérdésemre, hogy mi zavarja a vízben, mit szeretne kiszűrni a vízszűrővel, többnyire annyi a válasz, hogy „tiszta vizet szeretnék. Na, ez elég relatív. Van, akit csak a víz klóros íze zavar, másokat meg az esetleges hormontartalom. Ez vízszűrés terén pont a két véglet, és természetes, hogy más-más vízszűrő készüléket igényel. Míg az egyik egy csapszűrővel tökéletesen orvosolható, addig a másik problémához fordított ozmózisos készülék szükséges. És akkor még csak a két végletről beszéltünk.

Tehát első lépésként azt kell tisztázni, mit akarunk a vízből kiszűrni.

Aztán fontos az is, hogy mekkora összeget tudunk rászánni egy vízszűrőre. Ide bele kell számolni a vízszűrő készülék rendszeres karbantartását is. Mert eddig sajnos olyan készüléket nem találtak ki, amit megadott időközönként nem kell szervizelni. Aztán az is nagyon fontos, hogy hová tudjuk a készüléket elhelyezni.

Csapra, pultra, vagy a mosogató szekrénybe. Érdemes felkészülni arra, hogy kompromisszumot kell kötnünk. Mert természetes hogy mindenki kis helyigényű vízszűrőt szeretne olcsón, alacsony fenntartási költséggel. Sajnos ezt a típust még nem találták ki. Tehát az igényeinknek megfelelően kompromisszumot kell kötnünk. Ha tökéletesen tiszta vizet szeretnénk, azt nem tudjuk csapszűrővel megoldani. Ekkor bele kell törődnünk, hogy a pult alá kell egy nagyobb beépíthető vízszűrőt beszerelni. Csapszűrő esetében viszont a csapra felszerelt, esetleges csövekkel kell megbarátkoznunk. Ezek után ha sikerült meghatározni a készülék fajtáját, akkor lehet keresni ár-érték arányban az igényeinknek megfelelő vízszűrőt.

Ezen információk birtokában már biztosabban tudok ajánlani készüléket.

Persze ha nem tud dönteni, és további információkat szeretne, bátran keressen, szívesen segítek!

Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!