Mi úszkál a vizemben? – A szűretlen igazság

A csapvíz Magyarországon kifejezetten jó minőségű.
Amíg át nem esik a különféle tisztítási folyamatokon, ahol klórral és más vegyszerekkel fertőtlenítik, vagy amíg el nem jut a vízvezetékekhez, amik egészen meglepő dolgokat tartalmaznak…

Kedves Olvasó!
Minden nap szokott tusolni?
Tudta, hogy ezzel többet árt, mint használ?
Nem gondolta volna, hogy a zuhany egészségtelen is lehet, ugye?

Ha a szépségápolási termékeket hirdető reklámok őszinték lennének és tényleg fiatalítani, ápolni, gondozni szeretnék bőrünket, mindnek így kellene végződnie:
„…és soha többet ne fürödjön klóros vízben!”

Természetesen nem arra buzdítjuk Önt, hogy holnaptól felejtse el a tisztálkodást, de az biztos, hogy az őszi-téli időszakban egyre kellemesebbé váló forró zuhany egyáltalán nem tesz jót szervezetének.

A legfrissebb kutatások is igazolják, hogy a klór világszerte az egyik legkedveltebb fertőtlenítőszer a szennyvíz tisztítása során.
Az a klór, amelyről már tucatnyi tanulmány igazolta, hogy ellentétes mindennel, amit mi emberek, életnek hívunk.

Ahogy a napok egyre hűvösebbek, úgy érzi, nincs is jobb annál, mikor az átfagyott, elfáradt testét végre átmelegíti a zuhanyrózsából ömlő a forró víz.
Valójában azonban ilyenkor klórfürdőt vesz, hiszen a hőség hatására bőrének pórusai megnyílnak és a vízből, gőzből kiváló toxikus fertőtlenítő adalékanyagból rengeteg kerül szervezetébe.
Orvosi kutatások szólnak oldalakon keresztül arról, hogy az így keletkező gázok molekuláris szinten roncsolhatják a szöveteket, amely melegágya lehet például a ráncosodásnak.

Ön tehát hiába vásárolja meg a hangzatosabbnál-hangzatosabb összetevőkkel dúsított ránctalanító, bőrfeszesítő krémeket, hiába étkezik egészségesen és mozog rendszeresen, a klór az Ön bőrét sem kíméli!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Hogyan szabadulhatna meg a csapvíz felesleges klórtartalmától?
Hogyan kerülhetné el, hogy zuhanyzás, főzés, ivás közben mérgező vegyszereket juttasson szervezetébe?

A beépített, vagy csapra szerelhető vízszűrők segítségével nem csak a klórt és más vegyszereket, de a vízvezetékekben lerakódó kellemetlen „adalékanyagokat” is eltávolíthatja vizéből, mielőtt bőrére, gyomrába kerülne!

Milyen adalékanyagokról van szó?

Látott már olyan reklámot, ahol a mosógépszerelő elborzadva mutatta a fűtéscsőre lerakódott vízkövet?
Esetleg az Ön mosógépe is ettől romlott el?
Szokott takarításkor nehezen levakarható, makacs fehér foltokkal találkozni?

Ha a kérdésekre igen a válasz, akkor már tudja, hogy mit tesz a mészben oldott kalcium, korrózió és egyéb apró részecskék a vízzel érintkező elemekkel.
Gondolja, hogy az Ön szervezetében ezek jobb helyen vannak?

Ne igyon vízkövet, ne zuhanyozzon klórral; öntsön tiszta vizet a pohárba!

Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!