Kemény víz

Milyen kemény…. a vize?

Elgondolkodott már azon, hogy miért adnak mindössze néhány év garanciát a vadonatúj mosógépére, mosogatógépére? A kemény víz – bár az egészségre közvetlenül NEM ártalmas – meglepő rombolást tud végezni az általuk gyártott és forgalmazott szerkezetekben.

A kemény vízben oldott ásványi anyagok, mint a magnézium, mangán vagy a kalcium, nem káros az emberi egészségre, de például az idegrendszerünknek és hajunknak kifejezetten árthat. A hatás nem közvetlen, inkább hosszú távon realizálódik, amikor hajunkat tépjük és már cafatokban lógnak az idegeink, hiszen három-négy évente komoly javításokat kell végrehajtatni mosógépünkön, mosogatógépünkön, vízvezetékeinken.

A kemény víz pénztárcáját is fenyegeti!

A mosógép, mosogatógép „populáció” nagy része a vízkövesedésnek esik áldozatul, amiért vízben található oldott ásványi anyagok felelnek.

Amikor a kemény vízből reakcióba lép a tisztítószerekkel, különféle anyagok válnak ki belőle, amelyek azonnal lerakódnak a fürdőszobában vagy a konyhában.
Ezeket Ön is láthatja, érezheti; ettől „ujjlenyomatosak” az edények, vízkövesek a csaptelepek, ettől lehet kellemetlen bőre, haja tapintása.

Hosszú évek munkája alatt a vízkő tönkreteszi, eldugítja a vízvezetékeit, melyeknek javítása komoly összegeket emészthet fel. Ráadásul energiahatékonysági szempontból is káros a vízkő; a vízmelegítőkön, bojlereken megtelepedő ásványi anyag az egekbe emelheti a költségeinket.

A kemény víz nagyon drága mulatság.

A tabletta már nem elég…

A megoldás annyira kézenfekvőnek tűnik!
Hiszen a tévében annyit reklámozzák a vízlágyító tablettát, hogy már álmunkból felkeltve is tudjuk, mitől él tovább a mosógép.
Az ominózus vízlágyító tabletta – bár sok jó tulajdonsága van – sajnos csak korlátozottan használható, hiszen csupán a mosógépbe vagy a mosogatógép tartályába tehetjük, hogy ott végezze el a dolgát.
De mi a helyzet a vezetékekkel, a csaptelepekkel, a többi eszközzel?

Szűrje, lágyítsa a vizét és takarítson meg rengeteg pénzt

Mivel Magyarországon egyedül az Alföldön találkozhatunk valamennyire lágy vízzel, nyugodtan kijelenthetjük: a kemény víz országos problémát jelent.

A vízkövesedés nagy részét kivédhetjük egy megfelelő minőségű vízlágyítóval. Hatását azonnal érezheti zuhanyozás után bőrén, haján, kávéjának ízén, edényeinek csillogásán… hosszú távon pedig a számlákon is megjelenik az a bizonyos plusz!

 

Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!