A víz az egészséges, hosszú élet titka?

Fejfájás kínozza?
Emésztési zavarokkal küzd?
Krónikus fáradtság gyötri?
Magas a koleszterinszintje?
Tudja, hogy a fenti panaszoknak közös a háttere?

A reklámok bőszen sulykolják: ezekre a tünetekre mind van gyógyszer, ami szinte azonnal enyhíti a bajt. A fájdalomcsillapítókkal még a születésnapi gyerekzsúrt is nevetve ki lehet bírni, a savlekötők megnyugtatják a háborgó gyomrot, a fáradtságot pedig könnyedén elfújja a kávé, vagy az energiaital.

A megoldás egyszerű, csak egy mozdulat bevenni a pirulát.
Ám tudta, hogy ezek a bajok majdnem ilyen egyszerűen meg is előzhetőek?

A fenti panaszoknak ugyanis egy a háttere: mindet okozhatja a kiszáradás, vagyis a túl kevés folyadék fogyasztása.
Soha nem szomjazott annyi ember a világban, mint ma. És a legtöbben nem is tudnak róla, hogy dehidratáltak!
Azt tudjuk, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztanunk, meg hogy a kiegyensúlyozott étrend mennyire fontos, de az, hogy az a „növény” amelyiket nem öntözik, előbb-utóbb kiszárad, nem tudatosult a fejekben.

A fenti problémák mögött meghúzódó ok ugyanis leggyakrabban a dehidratáltság.
Igen, könnyen lehet, hogy azért fáj a feje, azért küzd emésztési zavarokkal, fáradtsággal, elhízással, mert nem iszik elég vizet!

A kevés folyadékbevitel még súlygyarapodást is okoz; nem véletlen, hogy az összes diéta minimum 2,5-3 liter vizet javasol naponta.
Amikor ennél kevesebbet iszunk, észrevétlenül pakoljuk magunkra a felesleges kilókat, hiszen az emésztést lelassítjuk, és a felesleges anyagok nem ürülnek ki kellő sebességgel a szervezetünkből.

„Remek, akkor mostantól nincs más hátra, mint vizet inni!” – gondolhatja most Ön is. Ám vigyázzon; a megoldás sajnos nem ennyire egyszerű…

Minden pohárban veszély leselkedik Önre!

A csapvíz kényelmes, könnyen hozzáférhető, olcsó… és veszélyes lehet.
A központi hatalmas víztisztítókban ugyanis mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy hozzánk valóban tiszta víz jusson, de a fertőtlenítésre használt klórral nem csak a baktériumokat és a szennyeződéseket irtják ki, hanem minket is mérgeznek. (A klór egészségre gyakorolt hatásairól szóló cikkünket itt olvashatja.)[B1]

Az ivóvízben a gondos tisztítás ellenére is megmaradnak olyan anyagok, mint például az arzén, vagy az alumínium, a fluorid, különféle tisztítószerek, vegyszerek, fogamzásgátlók maradványai… és más gyógyszermaradványok.

Ugye Ön is találkozott már olyan gyógyszerrel, amelynek tájékoztatójára az volt írva, hogy bizonyos betegségek mellett tilos a szedése, vagy nem szabad más gyógyszerekkel kombinálni?
Az ivóvízben senki nem ellenőrzi, hogy milyen vegyületek társulnak egymással és azt kik fogják elfogyasztani…

Ne essen pánikba!

Nyugodjon meg, a helyzet korántsem reménytelen.
Amire a rendszer nem képes nagyban, több tízezer köbméter víz megtisztításakor, azt Ön kényelmesen elvégezheti otthonában.
A házi vízszűrők, a csapra vagy zuhanyra szerelhető víztisztító berendezések ugyanis ki tudják szűrni ezeket a szennyeződéseket a csapból érkező, látszólag tiszta vízből.

Ma már vízszűrő berendezések milliói teljesítenek szolgálatot a háztartásokban, és a víztisztítók száma évről-évre meredeken emelkedik. Nem véletlenül!

Legyen szó asztali vízszűrőről, csapra szerelhető víztisztítóról, vagy éppen a zuhanyzóra pattintott modellről, hatalmas választék vár az egészségtudatos vásárlókra.
A kereslet és a kínálat is óriási a víztisztítók piacán, a visszajelzések pedig magukért beszélnek.
Emberek tízezrei számolnak be pozitív változásokról, miután beszerelték otthonukba a vízszűrőt; van, aki azóta lefogyott, van akienergikusabbnak érzi magát, de olyan is akad, akinek „csak” bőrszárazsága, ekcémája, zuhanyozás utáni rendszeres bőrviszketése szűnt meg, miután beszerzett egy zuhanyozóra szerelhető víztisztító berendezést.

Ha vegyszerekkel, arzénnal, klórral és gyógyszerekkel szennyezett vizet iszik, könnyen súlyosbíthatja azokat a tüneteket, amikben a cikk elején is beszéltünk.
Ám ha odafigyel egészségére – és vizének tisztaságára – elbúcsúzhat az olyan civilizációs betegségektől, mint a fejfájás, migrén, emésztési zavarok, fáradtság, elhízás…

Önnek mi a véleménye? Mondje el itt vagy kérdezzen!